Nasıl oldu da milyonlarca insan, hiç tanışmadıkları bir adamın ardından bir araya geldi, ortak bir duyguda buluştu?
Mustafa V. Koç öyle farklı kitlelere o denli farklı şekillerde dokundu ki, vefatı bütün bir ülkenin kaybı oldu. Onunla hiç tanışmamış (ve neredeyse onu hiç tanımayan) milyonlarca insan cenazesinde bir araya geldi, Türkiye'nin en çatışmalı dönemlerinden birisinde ortak bir paydada buluştu. Antrikot'un "sadece iletişimi değil kültürü tasarlamak" felsefesinin belgesel film formatındaki ilk ürünü Mustafa V. Koç: Hayaller Hatıralar'ı bu şaşırtıcı gerçekten hareketle kurmaya karar verdik.
Senaryosu Kayhan Yavuz tarafından yazılan, yönetmenliğini Gökhan Mutlay’ın üstlendiği projenin seslendirmesini Nejat İşler yaptı. Belgesel Koç Ailesi’nin değerli üyeleri Ali Koç, Ömer Koç, Rahmi Koç ve Caroline Koç olmak üzere, Semahat Arsel, Çiğdem Simavi, İnan Kıraç, İpek Kıraç, Bülent Eczacıbaşı ve Cem Boyner’in cümleleriyle derinleşti. Yıllara yayılan sosyal medya kayıtları taranarak bir şekilde Mustafa Koç'la buluşma imkanına sahip olmuş vatandaşlar tespit edildi, onlarla temas kurularak hikayelerine yer verildi. Belgeselde söz alan diğer tanıklar da lise yıllarından üniversite günlerine, hobilerinden kurduğu ilişkilere kadar geniş bir yelpazede Mustafa Koç’un özel kişiliğinin ipuçlarını vermeye çalıştılar.
Tanıkların sadece seslerinin kullanıldığı belgesel Koç Ailesi’nin özel arşivlerinden (bazıları ilk kez gün yüzü gören) binlerce görüntüyle kesintisiz bir görsel şölene dönüştü. Mustafa V. Koç: Hayaller Hatıralar, Mustafa V. Koç'u tanıyamadan arkasından gidenlere, sonunda onu tanıma fırsatını sunuyor. O'nun benzersiz kişiliğini ortaya koyarken aynı zamanda Koç ailesi tarafından onaylanmış tek belgesel olma özelliğini de taşıyor.
Hayat yaşamak olduğu kadar, geride bir hoş sada bırakmaktır. Mustafa Koç yaşadı ve yaşattı. Hissetti, hissettirdi... Paylaştı, paylaştırdı… Sevdi, sevildi. Bize de bunu tüm samimiyetiyle ekranlarınıza yansıtmak düştü.